Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

VGR är partner för Bokmässans tema Med(ie)vetenhet

Västra Götalandsregionen är huvudpartner för ett av bokmässans tre teman för 2019: Med(ie)vetenhet. Genom samarbetet med Bokmässan får bibliotekarier och lärare, men också allmänheten, en viktig och unik möjlighet att fördjupa och utveckla kunskaper, och ta del av det senaste inom området.

Välkommen till Mötesplats Med(ie)vetenhet

Mötesplats Med(ie)vetenhet är en ny samlingspunkt på Bokmässan 2019, där det hålls workshops och samtal, poddas, diskuteras och visas film. Hjärtligt välkommen att fördjupa dig i aktuella frågor och gräva djupare i svåra ämnen.

Västra Götalandsregionen arrangerar ett femtiotal programpunkter där vi utforskar MIK i förhållande till bland annat spelutveckling, digital källkritik, medborgarservice, hållbar utveckling, integration, skapande skola och digitalisering av biliotek. 

Mötesplats Med(ie)vetenhet ingår i Bokmässans éntrebiljett och är öppen mellan 26-29 september. 

Program för Mötesplats Med(ie)vetenhet

Läs mer om Bokmässans tema Med(ie)vetenhet

Våra fyra MIK-seminarier i Bokmässans seminarieprogram

Hör olika experter resonera kring MIK-frågor med fokus på mänskliga rättigheter och om MIK som motståndskraft mot desinformation. Här fördjupar vi oss också i ungas nyhetsanvändning och tittar på hur MIK kan bidra till ökad förståelse och ett positivt diskussionsklimat.

Samtliga programpunkter hålls under torsdagen den 26 september i Sal F5. För att ta del av dem behöver du ha ett seminariekort.

MIK-seminarier som arrangeras av Västra Götalandsregionen

Youth Agenda Forum i anslutning till Bokmässan

Youth Agenda Forum (26 september) är en internationell ungdomskonferens som arrangeras i anslutning till UNESCO:s huvudkonferens. Den vänder sig till anmälda unga deltagare från hela världen, men då den hålls på Bokmässan kommer även besökare på mässan ha möjlighet att lyssna in på föredrag och seminarier. 

Mer om UNESCO Global MIL Feature Conference) och ungdomskonferensen Youth Agenda Forum

Västra Götalandsregionens MIK-satsning 2019

Västra Götalandsregionen storsatsar i år på medie- och informationskunnighet, MIK. Vi står i september 2019 värd för UNESCO Global MIL Feature Conference och ungdomskonferensen Youth Agenda Forum, tillsammans med Göteborgs Universitet och Svenska UNESCO-rådet. Vi är också huvudpartner för temat Med(ie)vetenhet under Bokmässan 2019, med bland annat ett omfattande program på Mötesplats Medievetenhet.

Läs mer om våra olika MIK-satsningar på vgregion.se/mik

Senast uppdaterad: 2019-09-10 10:22